Open days SRON 2013: record number of visitors

{multithumb thumb_width=240}

Nieuwsgierige kinderen op Open Dag SRON

De open dagen van ruimteonderzoeksinstituut SRON waren een groot succes: meer dan 750 mensen bezochten de locaties in Utrecht en Groningen. Veel bezoekers toonden zich erg enthousiast en onder de indruk van de activiteiten van SRON.

In het kader van het Weekend van de Wetenschap opende ruimteonderzoeksinstituut SRON op 6 oktober 2013 de deuren voor publiek. Bezoekers konden op twee locaties snuffelen aan de nieuwste ontwikkelingen in het aardatmosfeer- en ruimteonderzoek en vragen stellen aan sterrenkundigen en ingenieurs. Voor kinderen was er een speciaal programma.

Groningen
Op de SRON locatie in Groningen hadden medewerkers en onderzoekers hun handen vol aan de ruim 500 mensen die een bezoek brachten aan het instituut. Er waren demonstraties, zelfdoeproeven, exposities en lezingen. Bezoekers konden hun bezoek combineren met andere onderzoeksinstituten. Onder de noemer Zpannend Zernike openden verschillende wetenschappelijke onderzoeksgroepen en instituten op de Zernike Campus in Groningen hun deuren voor publiek.

Utrecht
Bij SRON Utrecht kwamen ruim 250 geïnteresseerden een kijkje nemen in de labs en cleanrooms. De rondleidingen waren erg populair, evenals de kinderlezing en het pretlab, waar het een drukte van belang was. Hetzelfde gold voor de presentaties en de ruimtespelletjes.

Volgend jaar vindt het Weekend van de Wetenschap plaats op 4 en 5 oktober.