NWO-presentatie op technologiebeurs Hannover Messe

Van maandag 24 tot en met vrijdag 29 april neemt NWO deel aan de grootste technologiebeurs ter wereld, de Hannover Messe. Het centrale thema van 2017 is Integrated Industry – Creating Value. In aansluiting hierop presenteren verscheidene NWO-instituten en TNO zich gezamenlijk onder het thema Big Science for Industry. Ook het Centrum Wiskunde & Informatica (NWO-instituut CWI) met enkele spin-offs en het onderzoeksprogramma Maatschappelijk verantwoord innoveren (NWO-MVI) nemen deel aan de beurs.

Gerard Cornet (SRON/ILO-net) en Christa Hooijer (directeur NWO-I) praten staatssecretaris Sander Dekker bij over de Nederlandse Big Science projecten, in het Holland High Tech House op de Hannover Messe.

NWO-instituten zoeken samenwerking op met high tech bedrijfsleven

Hoogwaardige technologie is key om wetenschappelijke nieuwsgierigheid om te zetten in economische en maatschappelijke innovatie. Met hun grensverleggend onderzoek vormen de NWO-instituten en TNO elk op hun terrein een waardevolle bron van kennis voor samenwerking met het hightech bedrijfsleven. Deze samenwerking wordt op de Hannover Messe zichtbaar in presentaties op drie thema’s: Big Science for Industry, Big Data en Maatschappelijk verantwoord innoveren. Onderzoekers van onder meer de NWO-instituten DIFFER, SRON, Nikhef en van TNO, maar ook vertegenwoordigers van partijen als het Industrial Liaison Officers-net, NWO-MVI, VDL, NOVA, en verschillende startups, nemen de bezoeker mee in het verhaal van de innovatieketen – van fundamenteel onderzoek, via toegepast onderzoek tot demonstratie en valorisatie – en tonen de business opportunities voor de technologiesector.

Showcases Big Science for Industry, Big Data en Maatschappelijk verantwoord innoveren

De innovatieketen vormt de rode draad door de gezamenlijke presentatie van TNO en NWO op de Messe. Showcases als de European Extremely Large Telescope (E-ELT), ‘s werelds grootste oog op de hemel, onderdelen van neutrinotelescoop KM3NeT, die de aard van ongrijpbare elementaire deeltjes achterhaalt, en een mock-up van de ITER-reactor om de technische haalbaarheid van fusie als energiebron te bewijzen, illustreren deze keten. CWI presenteert haar expertise op het gebied van Big Data, met de spin-offs SEITA, SWAT.engineering en Stokhos Emergency Mathematics. Het NWO-programma Maatschappelijk verantwoord innoveren laat met een 360-gradenanimatie zien hoe technologische innovaties die maatschappelijk verantwoord zijn aangepakt, kansen voor de topsectoren en het bedrijfsleven bespoedigen.

Meer informatie over de showcases en de deelnemende partijen via NWO vindt u op www.nwo.nl/hannovermesse.

Bron: https://www.nwo.nl/actueel/nieuws/2017/nwo-presentatie-op-technologiebeurs-hannover-messe.html