Kom naar de SRON open dag 2022 Leiden en Groningen

Stap in de wereld van het ruimteonderzoek!

Stap op 25 september in Leiden en op 2 oktober 2022 in Groningen in de wereld van het ruimteonderzoek met SRON Netherlands Institute for Space Research. Met telescopen in de ruimte onderzoeken we sterren en planeten, zwarte gaten, en de lucht op onze eigen planeet Aarde.

Wat is er op de open dag te doen:

De open dag is leuk voor grote mensen, maar ook voor kinderen. Op de open dag van SRON leer je met leuke proeven en lezingen heel veel over kijkers in de ruimte en hoe ze werken. Er zijn meerdere soorten licht, maar wat kan je daar eigenlijk mee? Kijk bijvoorbeeld hoe (anders) jij er uit ziet in het infrarood en leer ook solderen. Waar en hoe worden nieuwe sterren geboren? Is er (te) leven op andere planeten? Hoe achtervolg je broeikasgassen die door onze lucht bewegen? Of hoe meet je een onzichtbare zwaartekrachtsgolf? Kom het uitvinden in Leiden en/of Groningen.

Wat doet SRON:

We komen steeds meer te weten over het universum en alles wat erin te vinden is, ook de aarde zelf. Dank zij meetapparatuur in de ruimte: knappe kijkers die op een telescoop of satelliet zitten. Bij SRON in Leiden en Groningen maken we die, meestal samen met andere onderzoekers van over de hele wereld. Ook testen we alles heel goed. Met de kijkers die al in de ruimte zijn, doen onze wetenschappers onderzoek. Klik hier en download alvast de leuke strip over ons werk

Data en plaatsen:

SRON-Strip-Thumbnail.jpg

Leiden, Zondag 25 September, The Space Week, European City of Science Leiden2022
Leiden Bioscience Park, 12.00 tot 17.00 uur, SRON-gebouw (met de raket ervoor), Niels Bohrweg 4, Leiden. Parkeren kan voor 2 euro per uur in de pas geopende Ehrenfestgarage aan de Ehrenfestweg. Download hier het programmaboekje van onze open dag in Leiden. In Leiden is onze open dag onderdeel van de Space Week en van European City of Science Leiden2022.

Groningen, Zondag 2 oktober, Weekend van de Wetenschap, Zpannend Zernike
Groningen Zernike Campus, 12.00 tot 17.00 uur, gebouw Kapteynborg, Landleven 12, Groningen.
In Groningen is onze Open Dag onderdeel van wetenschapsfestival Zpannend Zernike op de Zernike campus, tijdens het Weekend van de Wetenschap. Kijk op www.zpannendzernike.nl en klik op ‘Ruimteonderzoek’.