Rens Waters comments on NASA discovery

At the request of the Dutch NOS News Channel, SRON-director Rens Waters on december 1st commented on the announced discovery of NASA. NASA will give a press conference later this day, but the news is already out on the street. Scientists have discoverd a new lifeform on Earth: bacteria which suggest that life can also exist in very extreme conditions on other planets.

De NASA gaat hoogstwaarschijnlijk bekendmaken dat bepaalde bacteriën uit het Mono Lake in Californie (VS) zich voeden met arsenicum om zich te reproduceren, en geen fosfor maar arsenicum als bouwsteen in het dna hebben. Dit is iets dat bij het Aardse leven dat wij kennen niet bestaat.

Image

Voor de zoektocht naar buitenaards leven is deze vinding belangrijk. Want als leven niet louter afhankelijk is van de zes ons bekende bouwstoffen – zuurstof, stikstof, waterstof, koolstof, fosfor en zwavel – dan is de kans dat elders in het heelal levensvatbare organismen ontstaan iets groter geworden.

Rens Waters in de uitzending van het NOS-journaal op 3: ‘Het vertelt je dat leven op verschillende extreme plekken kan overleven. En dat zou kunnen betekenen dat leven ook buiten de Aarde op allerlei extreme plekken zou kunnen bestaan, dan wel overleven.’