Record number of visitors at SRON Open Day

De Open Dag van SRON op zondag 5 oktober was een groot succes: maar liefst 1300 bezoekers brachten een bezoek aan de locaties Utrecht of Groningen. Bezoekers toonden zich erg enthousiast en onder de indruk van de activiteiten van SRON.

In het kader van het Weekend van de Wetenschap opende SRON op 5 oktober 2014 de deuren voor het publiek. Op twee locaties in Utrecht en Groningen konden bezoekers kennismaken met de nieuwste ontwikkelingen in het ruimte- en aardatmosfeeronderzoek. Er waren rondleidingen door de laboratoria en de cleanroom. In een serie lezingen voor jong en oud konden bezoekers alles leren over ruimteonderzoek, sterrenkunde en het heelal.

Grote opkomst bij kinderlezingen Groningen

Groningen

Bij SRON Groningen zijn een recordaantal van 800 bezoekers geweest. Daarmee was het de hele dag bijzonder druk, maar ook heel erg gezellig. De lezingen en labs werden met veel enthousiasme bezocht en  bezoekers lieten zich graag onderdompelen in het ‘Sensational Universe’. De kinderlezingen waren weer een groot succes, net als de andere kinderattracties zoals de Top Secret-kamer, het pret-lab en de knutselhoek. In het mechanica-lab konden bezoekers hun portret laten frezen in aluminium. Door de grote drukte stonden de machines maandag nog steeds te frezen.

In Utrecht stond een gigantische raket, waarin kinderen vijf meter de lucht in werden geblazen.

Utrecht

Op de locatie SRON Utrecht kwamen 500 geïnteresseerden een kijkje nemen in de elektronicalabs en de cleanroom. Tijdens een rondleiding van een uur vertelden wetenschappers van alles over de ontwikkeling van gevoelige detectoren. Ook konden bezoekers aanschuiven bij lezingen over exoplaneten, aardgericht ruimteonderzoek en Tropomi. Voor kinderen was er een speciaal programma, met een kinderlezing, het pretlab en spannende proefjes voor kinderen. Buiten het gebouw stond een gigantische raket, waarin kinderen vijf meter de lucht in werden geblazen.