Open Days SRON

{multithumb thumb_width=280}

SRON Netherlands Institute for Space Research will be opening its doors again to the public. On Sunday 7 oktober 2012 visitors are most welcome in Utrecht and on Sunday 21 oktober 2012 in Groningen. There will be prsentations, demonstrations, lectures and films on the latetst developments in space science. Children can enjoy a special programme. At both locations visitors are welcome from 12.00 until 17.00 hours.

Hoe ontwikkel je een ruimte-instrument dat in de barre omstandigheden van de ruimte moleculen kan detecteren in de uithoeken van het heelal, of de atmosfeer van de Aarde kan onderzoeken? Hoe komen we meer te weten over de geschiedenis van het heelal, de evolutie van sterren, planeten en zwarte gaten? En hoe kunnen we de luchtvervuiling en klimaatverandering op aarde in detail volgen? Ingenieurs, instrumentbouwers en sterrenkundigen vertellen over hun werk.

Programma

Een bezoek aan de cleanroom mag niet ontbreken

Het programma bestaat onder andere uit presentaties en rondleidingen met uitleg over de aarde, het zonnestelsel en het heelal. Onderzoekers leggen uit wat een spectrum is. Er is een speciale lezing voor kinderen en hun familie over onder ander de geboorte van sterren en het maken van ruimte-instrumenten. Kinderen kunnen ook knutselen, experimenteren en kleuren in het pretlab. En er zijn diverse proefjes waaraan jong en oud kunnen meedoen. Zie het volledige programma.

Data, tijd en locatie

Utrecht
Zondag 7 oktober 2012, 12.00-17.00 uur
Sorbonnelaan 2
3584 CA Utrecht
(parkeren is deze dag gratis)

Groningen
Zondag 21 oktober 2012, 12.00-17.00 uur
SRON/Kapteyn Instituut
Landleven 12 (Kapteynborg)
Groningen