NWO institutes at technology fair Hannover Messe

De NWO-instituten ASTRON, SRON, NIOZ en de drie FOM-instituten AMOLF, DIFFER, en Nikhef presenteren zich op de technologiebeurs Hannover Messe 2014. Namens NWO staan de instituten van 6 tot 11 april in het Holland High Tech House in hal 2 Research & Technology. Dit jaar is Nederland partnerland voor de Hannover Messe en staan Nederlandse hightech kennis en producten internationaal in de spotlights. De Messe wordt geopend door bondskanselier Angela Merkel en premier Mark Rutte.

In het Holland High Tech House presenteren de instituten zich met andere Nederlandse kennisinstellingen en bedrijven en als belangrijke speler in de Nederlandse topsector High Tech Systemen en Materialen (HTSM): excellent, van wereldklasse en innovatief. Met hun grensverleggend onderzoek vormen NWO-instituten elk op hun terrein een waardevolle bron van hoogwaardige kennis voor samenwerking met het hightech bedrijfsleven.

Secretary of state Dekker (OCW) visited the SRON stand at the Hannover Messe

In de stand tonen de instituten voorbeelden uit de roadmap Advanced Instrumentation. De roadmap omvat instrumenten en infrastructuur voor grote wetenschappelijke projecten, nationaal en internationaal. Ook high end instrumenten voor wetenschappelijke, analytische en medische toepassingen, en hightech productieapparatuur maken er deel van uit. Omdat het een industriebeurs is nemen de instituten ook hun spin-offs mee en laten zo zien dat wetenschappelijk onderzoek een driver is voor technologische innovaties.

SRON laat in het Holland High Tech House onder meer zijn nieuwste ultragevoelige sensoren zien: de Kinetic Inductance Detector (KID) en de Transition Edge Sensor (TES). De TES-detectoren zijn de belangrijkste kandidaat voor de ruimtetelescopen SPICA en Athena. De KID-detectoren zijn inmiddels getest in de M-KID-camera voor de APEX-telescoop in Chili.