Nederlands getinte Shuttlevlucht startklaar

Op 16 januari aanstaande zal de Space Shuttle Columbia worden gelanceerd vanaf het Kennedy Space Centre in Florida, USA. Tijdens de 16 dagen durende missie genaamd STS-107 zullen vele wetenschappelijke en technologische experimenten worden uitgevoerd onder microgewichtomstandigheden. De STS-107 missie is voor Nederland van groot belang omdat er zowel drie Nederlandse experimenten (AORTA, BONES en BIOKIN) als een grote hardware-bijdrage van de Nederlandse industrie (BIOPACK en MAMBA) meevliegen. Het Programmabureau Extern Onderzoek, dat gevestigd is bij het nationaal instituut voor ruimteonderzoek SRON, coordineert en financiert (deels met het NIVR) de Nederlandse wetenschappelijke bijdragen aan deze vlucht.

In de bijgevoegde bochure (pdf-format) worden de Nederlandse experimenten en de Nederlandse hardwarebijdrage nader toegelicht.

Nadere informatie over de Nederlandse bijdrage aan de STS-107 vlucht kan verkregen worden bij dr. Rolf de Groot (PB-SRON), tel.: 030-2535656, e-mail: r.p.de.groot@sron.nl..