Lowlands University: A Star is Born

De lezing van Rens Waters op Lowlands University was een succes. Een bomvolle tent met festivalgangers luisterde geboeid naar Waters voordracht over de vorming van sterren en planeten, en de zoektocht naar water in stervormingsgebieden en ons eigen zonnestelsel.

Sinds het begin van het onderzoek naar de ruimte probeert de mens antwoorden te vinden op de belangrijke vraagstukken over ons bestaan. Hoe ontstond het leven? En hoe ontstonden planeten? Is er leven buiten de aarde? Hoe vormen sterrenstelsels zich? Sinds een aantal jaar is er de infraroodtechniek waarmee we nieuwe antwoorden krijgen op deze vragen. Dankzij infrarood kijken we naar de kraamkamers van sterren en planeten. Rens Waters nam zijn publiek mee op een visuele tour door het heelal!

Rens Waters

Waters voordracht verliep in een prima, aandachtige sfeer. Bij een plaatje van de trillingsfrequentie van watermoleculen ontstond een voorzichtige ‘waterdans’ in de zaal en aan het eind was zelfs een voorzichtig ‘we want more’ te horen.

Lowlands University is de jaarlijks terugkerende reeks wetenschappelijke colleges op popfestival Lowlands. De voordracht A Star is Born is via deze link te bekijken.