Landelijke sterrenkijkdagen 2017

Het eerste weekend van maart kan heel Nederland weer sterren kijken tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen 2017. Publiekssterrenwachten, afdelingen van sterrenkundeverenigingen, particulieren en andere enthousiaste sterrenkijkers bieden het hele weekend iedereen een kans om door een telescoop naar objecten aan de hemel te kijken. Vaak met een aanvullend programma met uitleg en rondleidingen.

Op vrijdag 3 en zaterdag 4 maart van 18 tot 23 uur verzorgen het Kapteyn Instituut van de Rijksuniversiteit Groningen en SRON Netherlands Institute for Space Research in Groningen weer een prachtig programma voor grote en kleine mensen in de Blaauw Sterrenwacht. Je komt er alles te weten over vreemde planeten, Aarde en het universum.

Kom ook kijken naar de maan, Venus, Mars en Jupiter door de Gratama telescoop en de telescopen van de Groninger Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde. Of leer sterrenkijken met je telefoon, en speel het spel ‘De Kosmische Spiraal’ dat je mee naar huis mag nemen.
Je vindt de Blaauw Sterrenwacht in de Bernoulliborg, Nijenborgh 9. Aanmelden is handig: www.rug.nl/sterrenwacht.
Elders in het land zijn meer incidenteel ook medewerkers van SRON als vrijwilligers aanwezig op sterrenkijk evenementen, zoals op standslandgoed De Kemphaan bij het evenement van de Sterrenwacht Almere. http://www.sterrenwachtalmere.nl/activiteiten/sterrenkijkdagen