Heel Nederland kijkt weer sterren

Op woensdag 21 oktober om 21.25 uur zendt omroep MAX op NPO 1 weer het tv-programma Heel Nederland Kijkt Sterren uit. Live vanuit de Oude Sterrewacht in Leiden nemen Jeroen Latijnhouwers en Govert Schilling de kijker mee op een bijzondere ruimtereis tussen hemel en aarde. SRON sponsort dit programma.

Naar aanleiding van het succes van vorig jaar wijdt omroep MAX ook dit jaar weer een hele tv-avond aan de sterrenkunde. In mooie reportages en spectaculaire animaties worden de geheimen van het heelal ontrafeld. U ziet hoe mysterieuze zwarte gaten ontstaan en krijgt alles te horen over zwaartekrachtsgolven. Het fenomeen lichtsnelheid wordt uitgelegd aan de hand van een kanonschot en we nemen een kijkje op exoplaneten.

In de uitzending vertellen o.a. Fred Jansen (Rosetta), Heino Falcke (zwarte gaten), Daphne Stam (exoplaneten) en Ewine van Dishoeck (astrochemie/buitenaards leven) over hun onderzoek. André Kuipers benadrukt in een filmpje het belang van het ruimteonderzoek. SRON is een van de sponsoren van dit programma.

Al met al een afwisselende TV-avond voor jong en oud, met veel raakvlakken met het SRON-onderzoek. Zie ook www.heelnederlandkijktsterren.nl. Veel kijkplezier!

Wednesday 21 October 21.25 uur MAX will once more broadcast the TV-program Heel Nederland Kijkt Sterren uit. Live from the Leiden observatory Jeroen Latijnhouwers and Govert Schilling will take the audience on a journey between heaven and earth. SRON sponsors the programme.