Good vibes at Open Days

De Open Dagen van SRON op zondag 4 oktober waren dit jaar weer een groot succes. Meer dan 1100 mensen bezochten de programma’s in Utrecht en Groningen, waar jong en oud konden kennismaken met het ruimteonderzoek. Opvallend was het grote aantal kleine kinderen, wat voor een gezellige drukte zorgde in beide vestigingen.

In Groningen, waar SRON deel uitmaakt van de open dag op het Zernike-universiteitscomplex (Zpannend Zernike), kwamen weer meer dan 800 bezoekers. Veel gezinnen met kleine kinderen wisten daar de weg naar het SRON-lab te vinden, waar ze veel belangstelling toonden voor de lezingen, de soldeeropdrachten in het elektronicalab, de schatkamer en de verschillende demonstraties in de labs en werkplaats.

In Utrecht, waar SRON op De Uithof zelfstandig de Open Dag organiseert, bezochten meer dan 320 belangstellenden het ruimteonderzoeksinstituut. Ook hier was sprake van een opvallend groot aantal kleine kinderen, die op hun wenken werden met een speciale kinderlezing. Ook soldeerden ze met grote toewijding elektronica in elkaar (in het Pretlab), en knutselden ze aan hun eigen meetinstrument in de Spectrumkamer. Het live gemaakte ruimte-ijs viel bij alle bezoekers goed in de smaak. De oudere bezoekers vermaakten zich prima bij de lezingen en presentaties over het onderzoek vanuit de ruimte.