Maak je eigen spectroscoop met SRON bij Expeditie Next

Op donderdag 2 mei kan iedereen 10 uur lang wetenschap beleven in en rondom de Maassilo in Rotterdam. Beleven, want bij hét Nationale Wetenschapsfestival Expeditie NEXT is er voor elke leeftijd iets leuks te leren. Ook SRON is er bij, met een leuke workshop spectroscoopjes maken.

Kinderen tussen 8-14 jaar en hun (groot)ouders kunnen overdag de wereld van de wetenschap ontdekken en samen met presentator Klaas van Kruistum op zoek gaan naar de antwoorden op al hun duizend-en-een vragen. Hoor je bij de grotere mensen en studenten? Ook dan kan je je bij Expeditie Next verbazen.

SRON op de Science Fair voor (klein)kinderen en (groot)ouders!

SRON is er bij op de Science Fair. Maak met ons je eigen spectroscoop. Daarmee gaan we op zoek naar geheime streepjescodes in het licht. Die vertellen ons wat er in de ruimte allemaal gebeurt.

Kijk leerzame en leuke wetenschapsdocumentaires met een bak popcorn in de hand, ga op ruimtereis met André Kuipers en op expeditie door het gebouw van de Maassilo. Je kunt ook YouTuber Dylan Haegens alles vragen over sluikreclame. Of prutsen met robots, mini-colleges bezoeken, een rechtszaak naspelen, het voedsel van de toekomst proeven of in een van de labs wonderlijke experimenten doen.

Ben je al best veel groter?

Ontdek hoe de wetenschap helpt bij het voeden van 10 miljard monden, wat de rekenkracht van quantumcomputers gaat betekenen voor de grote issues van onze tijd, en hoe technologie ons liefdesleven gaat veranderen. Dat alles onder het genot van een drankje bij de New Scientist Talkshow met Jaap Seidell. Of volg college bij de Universiteit van Nederland, duik het bed in met jonge wetenschappers voor mini-colleges, luister ze naar op wetenschap geïnspireerde muziek van Jacco Gardner, of experimenteer met de stad van de toekomst in het Smart City Lab.

In de Maassilo worden bezoekers ondergedompeld in de wereld van de wetenschap en vinden ze antwoorden op al hun vragen. Kaarten zijn tot 18 jaar gratis en voor volwassenen 5 euro (inclusief twee gratis drankjes). Ga voor het programma en de kaartverkoop naar www.expeditienext.nl en meld je hier aan om op de hoogte te blijven van nieuwtjes!

Je kunt Expeditie Next ook volgen op Facebook of Instagram. Het Facebook evenement vind je hier!