NEWS & MEDIA

NEWS & MEDIA

PUBLIC OUTREACH

NEWS & MEDIA

NEWS & MEDIA

PUBLIC OUTREACH

NEWS & MEDIA

NEWS & MEDIA

PUBLIC OUTREACH

NEWS & MEDIA

NEWS & MEDIA

PUBLIC OUTREACH

Donderdag 15 april 2021 brengen 30 meisjes van het Candea College Duiven een online bedrijfsbezoek aan SRON in Utrecht/Groningen. Dit bezoek maakt onderdeel uit van de landelijke Girls’ Day: een initiatief van VHTO voor meisjes van 10 tot 15 jaar met als doel om meisjes op jonge leeftijd te interesseren voor bèta, techniek en IT.

SRON-Strip_boven.jpg
Fragment van een strip over SRON

Via videoverbinding krijgen de meisjes vanaf 11:00 uur een gastles op het gebied van ruimteonderzoek bij SRON en ontmoeten ze de medewerkers. Vooraf lazen ze zich in met deze leuke strip over het ruimteonderzoek bij SRON.

De meisjes leren hoe SRON met satellieten de aardatmosfeer onderzoekt en met ruimtetelescopen de kosmos bestudeert. En hoe we op zoek gaan naar vreemde planeten.

Ze ontmoeten onderzoekster Lorenza Ferrari die de leiding heeft over het testen van camera’s voor de toekomstige exoplaneet-jager Plato.
En ze ontmoeten kwaliteitscontroleur Nathalie Gorter die zorgt dat alles wat SRON voor de ruimte maakt niet meer kapot kan.

Waarom is Girls’ Day zo belangrijk?

Niet alleen bij SRON komen meisjes digitaal op bezoek. In het hele land bezoeken meisjes vandaag online een bèta-, technisch en IT-bedrijven. Zo maken de meisjes kennis met deze sectoren. Dat vergroot de kans dat ze straks gaan doorleren en werken in deze sector. Meisjes en vrouwen zijn nog steeds ondervertegenwoordigd in tech-onderwijs en -beroepen terwijl voor het oplossen van de grote vraagstukken van onze maatschappij kennis van techniek en IT onontbeerlijk zijn.

Directeur VHTO Sahar Yadegari: “Meisjes kiezen nog steeds heel weinig voor doorleren of werken in bèta, techniek en IT. Dat is doodzonde. Voor die meisjes zelf maar ook voor ons als land. Er is heel veel behoefte aan getalenteerde werknemers. Bovendien wordt onze samenleving steeds meer vormgegeven door techniek en IT. Meisjes moeten daar hun invloed op kunnen uitoefenen.”

Over Girls' Day

Girls’ Day is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij duizenden meisjes bedrijven bezoeken in de bèta, techniek en IT. Organisator VHTO koppelt scholen aan bedrijven of bedrijfsonderdelen in de buurt. De meisjes maken zo laagdrempelig kennis met wat er in bèta, techniek en IT allemaal te bieden heeft, ze ontmoeten vrouwelijke werknemers en krijgen daardoor een bredere kijk op hun eigen mogelijkheden.

Strip_beneden.jpg

 SCROLL TO TOP