NEWS & MEDIA

NEWS & MEDIA

PUBLIC OUTREACH

NEWS & MEDIA

NEWS & MEDIA

PUBLIC OUTREACH

NEWS & MEDIA

NEWS & MEDIA

PUBLIC OUTREACH

NEWS & MEDIA

NEWS & MEDIA

PUBLIC OUTREACH

Weekend van de Wetenschap, zondag 8 oktober 2017

Kom zondag 8 oktober 2017 naar het Nederlands instituut voor ruimteonderzoek SRON op het Utrecht Science Park! Daar kan je tussen 12 en 17 uur met eigen ogen komen bekijken hoe ruimtecamera’s voor op ruimtetelescopen worden bedacht en gemaakt. Met die camera’s onderzoeken onze wetenschappers hoe het werkt in het heelal en in onze eigen aardatmosfeer.

Weekend-Utrecht.jpg
Open Dag SRON Utrecht 2016, Foto: Samuel van Leeuwen, Weekend van de Wetenschap

Wetenschappers en makers van ruimte-instrumenten vertellen met presentaties en demonstraties voor jong en oud allerlei wetenswaardigheden over het onderzoek met satelliettelescopen naar de planeten, sterren, zwarte gaten en nevels in het heelal. Maar ook hoe je van bovenaf - vanuit de ruimte dus  - concentraties van stoffen in de aardatmosfeer kunt meten. Zoals bijvoorbeeld met meetinstrument Tropomi op satelliet Sentinel 5p. Ook de laboratoria en opstellingen van SRON zijn deels opengesteld voor het publiek.

Ontdek wat er allemaal komt kijken bij het maken van supergevoelige ruimtekijkers, hoe we ze testen en welke eisen de omstandigheden van de ruimte, en ook een lancering stellen aan de ruimtekijkers. Je vindt bij ons ook het koudste punt van Midden Nederland! Voor kinderen is er veel te knutselen en te ontdekken, maar ook volwassenen kunnen hun vragen afvuren op ruimteonderzoekers!

Tijdens de zondag van het Weekend van de Wetenschap doen ook andere wetenschappelijke bewoners van het Utrecht Science Park en omgeving hun deuren open. Er is dus nog veel meer te doen!

Verhinderd op zondag 8 oktober in Utrecht? Een week later opent SRON Groningen ook samen met wetenschapsburen de deuren voor het publiek!SCROLL TO TOP