NEWS & MEDIA

NEWS & MEDIA

PUBLIC OUTREACH

NEWS & MEDIA

NEWS & MEDIA

PUBLIC OUTREACH

NEWS & MEDIA

NEWS & MEDIA

PUBLIC OUTREACH

NEWS & MEDIA

NEWS & MEDIA

PUBLIC OUTREACH

Zpannend Zernike Zondag 15 oktober 2017

Kom zondag 15 oktober 2017 naar het Nederlands instituut voor ruimteonderzoek SRON, tijdens wetenschapsweekend Zpannend Zernike op de Zernike Campus in Groningen! Daar kan je met eigen ogen komen bekijken hoe ruimtecamera’s voor op ruimtetelescopen worden bedacht en gemaakt. Met die camera’s onderzoeken onze wetenschappers hoe het werkt in het heelal en in onze eigen aardatmosfeer.

SRON-Groningen-met-ZZ-logo.JPG
Open Dag bij SRON Groningen, foto Wouter Laauwen

Wetenschappers en makers van ruimte-instrumenten van SRON, het Kapteyn Instituut en ook onderzoeksschool NOVA zitten in één gebouw en openen hun gezamenlijke deur. Bezoekers komen alles te weten over de prachtigste planeten, sterren en nevels in het heelal.

Ruimteonderzoekers, technici en wetenschappers vertellen allerlei wetenswaardigheden met presentaties en demonstraties. Ook de laboratoria van SRON zijn opengesteld voor het publiek.

Ontdek wat er allemaal komt kijken bij het maken van supergevoelige ruimtekijkers, hoe we ze testen en welke eisen de omstandigheden van de ruimte, en ook een lancering stellen aan de ruimtekijkers. Je vindt bij ons ook het koudste punt van Noord-Nederland! Speciaal voor kinderen zijn er kinderlezingen en er is een knutselhoek waar je onder andere je eigen model van planeet Saturnus kunt bouwen!

Tijdens Zpannend Zernike Zondag doen ook buren van SRON hun wetenschappelijke deuren open. Er is dus nog veel meer te doen! Kijk daarom ook op www.zpannendzernike.nl

LET OP: In verband met een hardloopevenement valt Zpannend Zernike dit jaar niet – zoals andere jaren - samen met het Weekend van de Wetenschap. De Open Dag van de SRON vestiging in Utrecht valt wél samen met de zondag in het Weekend van de Wetenschap: 8 oktober.SCROLL TO TOP