NEWS & MEDIA

NEWS & MEDIA

PUBLIC OUTREACH

NEWS & MEDIA

NEWS & MEDIA

PUBLIC OUTREACH

NEWS & MEDIA

NEWS & MEDIA

PUBLIC OUTREACH

NEWS & MEDIA

NEWS & MEDIA

PUBLIC OUTREACH

At the Hannover Messe 2016 prime-minister Mark Rutte en secretary Jet Bussemaker (OCW) got aquainted today with SRON research. The members of government attended short, personal presentations on SRON's SPEX technology and the Athena mission.

Hannover_Messe_avri_bussemaker.jpg
Secretary Bussemaker listens to a presentation by dr. Avri Selig, program leader Earth, on SRON's SPEX-technology for the PACE mission.

De technologie en het ruimteonderzoek van SRON zijn te bewonderen op een stand van NWO, in Hal 2, als onderdeel van een Nederlands paviljoen. Alle NWO-instituten geven daar deze hele week acte de presence, met presentaties, seminars en films. De SRON-delegatie bestaat uit Avri Selig, Jan-Willem den Herder, Gerard Cornet en Frans Stravers. Belangrijk thema is ook de samenwerking tussen onderzoeksinstituten en de industrie/mkb. In het geval van SRON gaat het dan om bedrijven als cosine, Photonis en Micronit.

Op de Big Science stand komen bezoekers meer te weten over de rontgentelescoop Athena, en de hardware die SRON daar samen met Nederlandse bedrijven voor heeft ontwikkeld. Op de Climate & Energy-stand krijgen bezoekers informatie over het door SRON ontwikkelde SPEX-instrument, belangrijkste kandidaat om mee te vliegen op de PACE-missie van NASA.SCROLL TO TOP